Metodele electromagnetice cuprind o multitudine de tehnici de masurare a componentelor unui camp electromagnetic, natural sau provocat. Acestea pot fi facute in domeniul timp sau in domeniul frecventa. Instrumentele sunt specializate pe tipuri de obiective, de la detectoare de metal sau georadare care investigheaza partea superficiala a terenului, pana la echipamentele MT care masoara variatia conductivitatii pana la adancimi foarte mari, de ordinul zecilor de kilometri.
          Exista o serie de parametri care  conditioneaza aplicabilitatea unui anumit tip de investigatie prin metode electromagnetice. De exemplu, metoda radar, care masoara timpul de parcurs dus-intors si amplitudinea undei reflectate, este influentata de proprietatile electrice si magnetice ale mediului (constanta dielectrica, permeabilitatea magnetica,  conductivitatea electrica si viteza undelor EM). De aici rezulta performantele acestei metode pentru investigarea unor tinte superficiale, in domeniul ingineriei civile  (inspectia utilitatilor, a fundatiilor, a structurilor din beton armat etc) si dificultatile legate de obtinerea unei adancimi mai mari de penetrare. In general, mediile conductive (mineralizatii metalice masive, argile, ape subterane, solutii cu incarcatura ionica etc) constituie obstacole care limiteaza aplicabilitatea metodelor electromagnetice.
          Geomathics One are experienta necesara pentru a aplica o serie de tehnologii de investigare prin metode electromagnetice, prin care pot fi puse in evidenta structuri geologice adanci, de tipul colectorilor porosi-permeabili sau fisurali, capabili sa cantoneze zacaminte de ape geotermale sau de hidrocarburi.
 
 
  

Contact

S.C. GEOMATHICS ONE S.R.L.
str. Buzesti nr.61, bl.A6. ap.29, Bucuresti
Tel: +40 745 182 711
Email: office@geomathics-one.ro